PODRŠKA RAZVOJU LOKALNE DEMOKRATIJE I AKTIVNOG GRAĐANSTVA

Publikacija ’’Moj Knjaževac – multikulturalni grad’’ nastala je sa željom da podstakne kulturnu participaciju mladih Knjaževca

i istovremeno skrene pažnju na ličnosti i institucije koje su svojim radom značajno uticale na razvoj kulturnog života u opštini Knjaževac. Tekstovi koji se nalaze pred vama rezultat su rada grupe mladih Knjaževčanki i Knjaževčana koji su se prethodnih meseci bavili istraživanjem prisutnosti elemenata drugih kultura u našem gradu, ličnostima i institucijama koje su doprinele da se o našem gradu i lokalnom kulturnom nasleđu čuje nadaleko. Predstavljeni tekstovi otkrivaju samo delić ove priče i nadamo se da će inspirisati čitaoce da samostalno krenu u dalje istraživanje ne samo kulturne istorije, već i svega onoga što naš grad danas može da ponudi u oblasti kulture. 

mojknjayevac

U istraživanju i stvaranju ove publikacije učestvovali su Dunja Bizjak, Kristina Stanojević, Ivana Savić, Nikola Radmanović, Aneta Simić, Martina Stanojević, Aleksandra Ristić, Mina Zdravković, Sara Nikolić i Lana Antonijević.
Zahvaljujemo se timu Narodne biblioteke ’’Njegoš’’ na uvek otvorenim vratima, savetima i pomoći u oblikovanju tekstova.
Publikacija ’’Moj Knjaževac – multikulturalni grad’’ realizovana je u okviru projekta „Regionalna platforma za učešće i dijalog mladih na Balkanu“, koji finansira Evropska unija kroz program Civil Society Facility, Operating Grants to IPA CSO Associations, Support to regional thematic associations. Fotografije koje su korišćene kao ilustracija tekstova preuzete su uz dozvolu iz publikacije ’’Knjaževac – o zavičaju od A do Š’’, autorki Vladane Stojadinović, Milene Milošević Micić i Bojane Ilijić, u izdanju Narodne biblioteke ’’Njegoš’’ i Zavičajnog muzeja Knjaževac.

Publikaciju možete pogledati OVDE.

 

This publication has been produced with the assistance of the European Union. The contents of this publication are the sole responsibility of Centar lokalne demokratije LDA and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.

balkan mart top

Find the latest bookmaker offers available across all uk gambling sites - Bets.Zone - Betting Zone Use our complete list of trusted and reputable operators to see at a glance the best casino, poker, sport and bingo bonuses available online.

 

    eu for citizen     EU za tebe       WBF Logo sajt        knjazevac        eu      logo ATB