PODRŠKA RAZVOJU LOKALNE DEMOKRATIJE I AKTIVNOG GRAĐANSTVA

LDA Nikšić (Crna Gora) bila je domaćin obuke

za 35 omladinskih radnika iz 8 zemalja (zemlje zapadnog Balkana, Hrvatske i Turske), u periodu od 25. do 30. septembra 2018. godine u Nikšiću u Crnoj Gori. Program je počeo prijemom svih učesnika i učesnica u Gradskoj kući u Nikšiću, gde su imali priliku da prisustvuju događaju "Snaga i moć pisane riječi" u okviru manifestacije ''Dani evropske kulturne baštine 2018.''

Sama obuka bila je posvećena jačanju kapaciteta omladinskih radnika i radnica iz pomenutih zemalja za učešće u procesima kreiranja omladinskih politika. Bilo je reči o mogućnostima i načinima učešća i uključenosti mladih u kreiranje lokalnih politika i akcija. Mladi su, kroz praktičan rad, razvijali veštine za kreiranje sopstvenih kampanja zagovaranja.
Kao deo praktične nadogradnje treninga, mladi su 27. septembra posetili Parlament Crne Gore i imali susret sa 4 poslanika Skupštine Crne Gore. Tokom posete, mladi su razmenili mišljenja sa poslanicima o politikama za mlade, o načinima na koji se one praktično kreiraju i sprovode, kao i o tome koji se izazovi u ovoj oblasti nalaze pred državnim sistemima i mladima.
Međunarodna obuka deo je projekta „Youth's Advocate", koji je finansiran od strane Evropske unije, kroz program Erasmus +.
Projekat realizuje Agencija za lokalnu demokratiju iz Nikšića u partnerstvu sa LDA kancelarijama iz Mostara, Zavidovića, Prijedora, Subotice, Knjaževca, Peći, Brtonigle, kao i Evropske asocijacije za lokalnu demokratiju - ALDA Skoplje i organizacija Open Doors iz Albanije, Sistem and Generation iz Turske i Društvo mladih ekologa iz Nikšića.

youthsadvocateTRENINGtext

Find the latest bookmaker offers available across all uk gambling sites - Bets.Zone - Betting Zone Use our complete list of trusted and reputable operators to see at a glance the best casino, poker, sport and bingo bonuses available online.
1 EU UNICEF final logo      council      2000px Logo Genf      anci          arhus          france        irish      logo atb trasp 2 
norveska    slovak aid     suresnes   Untitled 1   min omladine        knjazevac            nis grbi      medijana