PODRŠKA RAZVOJU LOKALNE DEMOKRATIJE I AKTIVNOG GRAĐANSTVA

Od 4. do 7. oktobra u Mostaru (BiH) održan je drugi međunarodni događaj u sklopu EU projekta Balkan Kaleidoscope pod nazivom “Predavači i studenti za multiperspektivnost u prenošenju istorije i kulture sećanja”.

Ovaj dvodnevni događaj okupio je predstavnike partnera projekta iz 7 zemalja EU i Zapadnog Balkana koji su predstavili aktivnosti sprovedene u njihovim lokalnim zajednicama. Organizator događaja u Mostaru bila je Agencija Lokalne Demokratije Mostar koja je ujedno i jedan od partnera na projektu.

kaleidoskopmostar3

Pedesetak profesora i nastavnika istorije, kao i studenata i učenika koji su zajedno sa njima kroz različite aktivnosti istraživali područje multiperspektivnosti sa akcentom na oblast prenošenja istorije imalo je priliku da razmeni dobre prakse koje su realizovali u prethodnom periodu.

Prvog dana događaja svoje lokalne aktivnosti predstavili su partneri iz Slovenije, Makedonije i Italije. U nastavku programa učesnici su prisustvovali i učestvovali na predavanju u OKC Abrašević koje je održao Michele Parente (forum ZFD/Forum Civil Peace Service) na temu “Edukacija o kulturi sećanja – povezivanje tačaka za izgradnju poverenja i kulture saradnje na Balkanu”.

kaleidoskopmostar2

Drugi dan programa protekao je u predstavljanju lokalnih aktivnosti partnera iz Srbije i Hrvatske, i partnera projekta iz BiH. U nastavku dana učesnici su obišli znamenitosti Mostara kao deo programa “Spomenici u pokretu”, a nakon toga su odgledali premijeru predstave Mostarskog teatra mladih u režiji Seada Đulića.

kaleidoskopmostar1

Projekat Balkan Kaleidoscope finansiran je kroz EU Program Evropa za građane i građanke.

BKmala

Find the latest bookmaker offers available across all uk gambling sites - Bets.Zone - Betting Zone Use our complete list of trusted and reputable operators to see at a glance the best casino, poker, sport and bingo bonuses available online.
1 EU UNICEF final logo      council      2000px Logo Genf      anci          arhus          france        irish      logo atb trasp 2 
norveska    slovak aid     suresnes   Untitled 1   min omladine        knjazevac            nis grbi      medijana