PODRŠKA RAZVOJU LOKALNE DEMOKRATIJE I AKTIVNOG GRAĐANSTVA

U Beogradu je, 29. i 30. novebra u organizaciji vodećeg partnera Fondacije Centar za demokratiju, održana prezentacija našeg trogodišnjeg projekta "Mladi Balkana za Evropu" (Regional Youth Compact for Europe).


Prezentacija je organizovana uz učešće svih 14 partnerskih organizacija ove regionalne inicijative. Među gostujućim govornicima i govornicama na sesijama su se našli Nicolas Bisel iz Delegacije Evropske unije u RS, Marija Bulat iz Regionalne kancelarije za saradnju mladih RYCO, Miljana Pejić iz Krovne organizacije mladih Srbije KOMS, Milorad Bjeletić iz Beogradske otvorene skole, Bojana Jevtović iz Divac Fondacije i Jelena Anđelić iz Udruženja građana Inicijativa za razvoj i saradnju, koji su predstavili svoje regionalne inicijative.
​Studijska poseta Nacionalnom konventu o Evropskoj uniji, koja je usledila nakon prezentacije projekta, započela je prezentacijom Nataše Dragojlović, koordinatorke Nacionalnog konventa o EU u Srbiji. Gordana Čomić, poslanica u Narodnoj skupštini RS i potpredsednica Odbora za evropske integracije govorila je o ulozi Narodne skupštine RS u procesu evropskih integracija a sesija o pregovaračkom procesu završena je gostovanjem Tanje Miščević, šefice Pregovaračkog tima za vođenje pregovora o pristupanju Republike Srbije Evropskoj uniji, koja je govorila o izazovima, perspektivama i naučenim lekcijama iz dosadašnjeg toka ovog procesa u Srbiji.
Fokus tokom drugog dana ovog regionalnog skupa i posete Evropskom pokretu u Srbiji bio je na prezentacijama Radne grupe Nacionalnog konventa za pregovaračko poglavlje 17 i novim mehanizmima uvedenim u proces praćenja EU integracija.
Projektni partneri iskoristili su priliku da održe i sastanak Projektnog tima tokom koga su dogovoreni koraci za realizaciju sledećeg regionalnog događaja u Tirani krajem februara 2019. godine.

"Mladi Balkana za Evropu / Regional Youth Compact for Europe" predstavlja zajedničku inicijativu 14 organizacija sa Zapadnog Balkana i iz Turske. U ovu inicijativu ugradili smo ogromno iskustvo naše dve mreže, evropske mreže ALDA (Association of Local Democracy Agencies) i Balkanske mreže za lokalnu demokratiju BNLD (Balkan regional platform for youth participation and dialogue), i uz uključivanje novih partnera iz regiona - Fondacija Centar za demokratiju (Center for Democracy Foundation), CRTA, YouthAct Albania i SODEM, pretočili je u trogodišnji projekat koji ima za cilj da, kroz regionalnu saradnju, proces evropskih integracija približi građanima i posebno mladima.

Projekat finansira Evropska unija.

RYCstudyvisit

Find the latest bookmaker offers available across all uk gambling sites - Bets.Zone - Betting Zone Use our complete list of trusted and reputable operators to see at a glance the best casino, poker, sport and bingo bonuses available online.
1 EU UNICEF final logo      council      2000px Logo Genf      anci          arhus          france        irish      logo atb trasp 2 
norveska    slovak aid     suresnes   Untitled 1   min omladine        knjazevac            nis grbi      medijana