PODRŠKA RAZVOJU LOKALNE DEMOKRATIJE I AKTIVNOG GRAĐANSTVA

Ovogodišnja Generalna skupština ALDA mreže održana je u petak, 17. maja u Kaenu (Normandija, Francuska), u prostorijama Ženske opatije, građevine od istorijskog značaja i sedišta Regiona Normandije.

Uz sve prateće događaje, okupljanje članova ALDA mreže trajalo je tri dana; 15, 16, i 17. maja, i bilo je organizovano uz podršku Regiona Normandija kroz regionalni program pod nazivom "Normandija za mir" u okviru Evropske nedelje građana.

U radu ALDA Generalne skupštine učestvovalo je više klјučnih govornika: Oriano Otočan, predsednik ALDA-e, Xavier Cadoret, potpredsednik Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Saveta Evrope, Yves Bertoncini, predsednik Evropskog pokreta – Francuska i Francois-Xavier Priollaud, potpredsednik Regiona Normandija zadužen za evropske poslove i međunarodne odnose.

Kao i svake godine, članovi su se bavili mnogim pitanjima vezanim za rad mreže, kao što je finansijska situacija i status programa mreže.

Generalna skupština je bila i prilika za razmišlјanje o trenutnom stanju lokalne demokratije u Evropi i ulozi koju bi ALDA morala imati u tom kontekstu.  “Moramo da pobedimo u borbi protiv izborne apstinencije i doprinesemo da lјudi ponovo zavole demokratiju. Ovo je mesto gde se rad ALDA-e ističe; lokalne vlasti imaju moć nad mnogim od najvažnijih aspekata života građana. Ova bitka mora početi odatle”, rekao je Yves Bertoncini, obraćajući se Upravnom odboru i članovima ALDA-e. "Ako verujemo jedni drugima kao što smo verovali pre 60 godina nakon destruktivnog rata, vidimo da nema suprotnosti između toga da budemo Normandijci, Francuzi i Evroplјani, i da obnovlјeno poverenje može otpočeti opet sa lokalnog nivoa”, nastavio je Bertoncini.

Događaj je u celini bio značajan podsticaj za nastavak posvećenosti ALDA mreže borbi za lokalnu demokratiju i za jaču Evropu, a bio je i pogodan trenutak za nova umrežavanja u okviru organizacije, dajući mogućnost starim i novim partnerima i članovima da se upoznaju i podele vredna iskustva.

GA2019intro

Find the latest bookmaker offers available across all uk gambling sites - Bets.Zone - Betting Zone Use our complete list of trusted and reputable operators to see at a glance the best casino, poker, sport and bingo bonuses available online.
1 EU UNICEF final logo      council      2000px Logo Genf      anci          arhus          france        irish      logo atb trasp 2 
norveska    slovak aid     suresnes   Untitled 1   min omladine        knjazevac            nis grbi      medijana