PODRŠKA RAZVOJU LOKALNE DEMOKRATIJE I AKTIVNOG GRAĐANSTVA

Završna konferencija projekta “Monumental9” održana je 22.i 23. septembra u hotelu Royal Garden u Nikšiću, u Crnoj Gori.

Na konferenciji su predstavljeni glavni rezultati i iskustva iz ovog ovog uzbudljivog regionalnog projekta, kao i planovi za nastavak inicijative ekonomskog osnaživanja lokalnih zajednica zasnovanog na valorizaciji i održivoj upotrebi kulturnog nasleđa započetoj kroz projekat ''Monumental 9''. Konferenciji su prisustvovali lokalni akteri iz Nikšića i Crne Gore dok je učešće regionalnih partnera i saradnika bilo obezbeđeno putem video linkova.

mon9zavrsnaTEXT

Balkan Monumental 9 Trail je unikatan produkt u oblasti regionalnog turizma koji predstavlja bogato kulturno nasleđe oličeno u spomenicima posvećenim antifašističkoj borbi tokom Drugog svetskog rata u zemljama Zapadnog Balkana. Obilazak ovih destinacija nudi uzbudljivo iskustvo za sve one koji žele da istražuju dublje i nauče više o prošlosti i bolje razumeju sadašnjost Balkana. Devet spomeničkih lokacija, odabranih i predstavljenih kroz tri prekogranične rute u okviru projekta ‘’Monumental 9’’, obiluje i dalje skrivenim blagom vrednim otkrivanja, kao što su prirodne lepote, važni istorijski narativi, spomenici kolosalnog arhitektonskog dizajna, tipični lokalni tradicionalni zanatski proizvodi, raznovrsno lokalno kulturno nasleđe, rekreacione rute i lokalni kulinarski specijaliteti.

Za više informacija o monumentalnim rutama kreiranim kroz projekat ''Monumental 9'' posetite ZVANIČAN SAJT PROJEKTA.

Projekat „Monumental 9“ finansijski je podržan od strane Saveta za regionalnu saradnju RCC kroz Program za razvoj i promociju turizma koji finansira Evropska unija u nastojanju da doprinese rastu i konkurentnosti šest ekonomija zapadnog Balkana, podržavajući razvoj i promociju zajedničke regionalne kulturne i avanturističke turističke ponude.

MON9nistext2

Find the latest bookmaker offers available across all uk gambling sites - Bets.Zone - Betting Zone Use our complete list of trusted and reputable operators to see at a glance the best casino, poker, sport and bingo bonuses available online.

 

    eu for citizen     EU za tebe       WBF Logo sajt        knjazevac        eu      logo ATB